We didn’t start the fire-Hitul verii pentru mine


     Melodia lansată în anul 1989,pe lângă ritmul antrenant ,cuprinde în versurile sale jumătate din istoria secolului XX.Nu întâmplător interpretul acesteia,Billy Joel este pasionat de istorie,dorindu-și la un moment dat o carieră didactică.Din fericire pentru el și pentru milioanele de fani,a optat pentru muzică.
Piesa-excelentă,videoclipul simplist,chiar un pic cretin…..dar ăștia au fost anii „80.Mesajul este simplu:evoluția unei familii din clasa de mijloc americană.Totuși,un șlagăr care a fost mult timp în topurile americane ar fi meritat un videoclip mult mai bine conceput.
Sunt 100 de evenimente enumerate în versurile piesei We didn’t start the fire,titlul fiind de altfel,foarte inteligent ales.

Ascensiunea comunismului în China;campania anti-comunistă a lui Joseph Mc Carthy;ascensiunea televiziunii;criza Suezului;războiul din Coreea;apariția vaccinului anti-poliomelită;revoluția maghiară din 1956;asasinarea lui JFK;apariția pilulei contraceptive;scandalul Watergate;revoluția din Iran sau revolta din Piața Tiananmen sunt câteva evenimente istorice ale perioadei vizate de Billy Joel,1949-1989.

Tot respectul pentru cineva care s-a gândit să abordeze și alte teme pentru muzica sa.

Categorii: Divertisment | Etichete: , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: